Шантићевe вечери поезије у Мостару и Невесињу: Звуци виолине и промоција књига за публику

А. М.
Шантићевe вечери поезије у Мостару и Невесињу: Звуци виолине и промоција књига за публику

Мостар - Прослављени српски виолиниста Јован Колунџија, уз пратњу пијанисте Вука Божиловића, одржао је концерт у Мостару у оквиру манифестације "Шантићеве вечери поезије".

Концерт је одржан у четвртак увече у пуној дворани Музичког центра "Павароти" у Мостару, гдје је Колунџија извео девет нумера. Директор "Павароти" центра Елведин Незировић рекао је да је гостовање маестра Колунџије велика част за Музички центар и за Мостар.

Исте вечери у Галерији у Невесињу представљена је књига Дејана Ристића "Кућа несагоривих речи: Народна библиотека Србије 1838-1941" и Татјане Брзуловић-Станисављевић "Породична преписка кнеза Милоша Обреновића из Архивске збирке Јоце Вујића у Универзитетској библиотеци у Београду".

Ристићева књига представља научну монографију, намијењену стручној и најширој јавности, која је изазвала велико интересовање и прије него што је објављена.

Он је истакнути стручњак у области заштите културне баштине, историчар, преводилац, архивиста и сценариста.

Татјана Брзуловић-Станисављевић ради у Универзитетској библиотеци "Светозар Марковић" у Београду на пословима каталогизације серијских публикација и обраде архивске грађе Војислава Јовановића Марамбоа. Њена књига говори о архивској збирци Јоце Вујића, која се чува у Универзитетској библиотеци и од значаја је за будуће истраживаче, а чине је документа из архиве кнеза Милоша Обреновића, односно кнежеве канцеларије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана