Салон стрипа Београд: Главна награда за Павла Зелића и Сашу Арсенића

Б. П.
Foto: Г.С.

БЕОГРАД - Стрип „Љубав се каже дрво”, сценаристе Павла Зелића и цртача Саше Арсенића, освојио је гранд при 21. Међународног салона стрипа у Београду.

Одлуку о томе донио је жири који је радио у саставу Јасмина Пуцаревић, графички дизајнер и предсједница жирија, Урош Петровић, књижевник, Алекса Гајић, стрип аутор Никола Драгомировић, теоретичар стрипа и Немања Баћковић, уредник за стрип у „Политикином забавнику”.

Они су оцијенили да је награду за најбоље остварење у домену класичног стрип језика заслужило остварење „Четири пуцња за Сема Карсона”, сценаристе Марка Стојановића (Србија) и аутора цртежа Османа Хајдаревића (БиХ).

Најбољи сценарио 21. Салона стрипа потписује Марко Стојановић за остварење „Моралитy Плаy” за које је цртеж радио аутор из Грчке Василис Гогтзилас.

Награду за најбољи цртеж освојио је Иван Кортарев (Бугарска) за „Бескрајну причу” према сценарију Марка Стојановића, а специјалну награду жирија за иновацију добила је Магдалена Миуочиновић Андрић (Србија) за остварење „Раскорак”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана