Сајам књига у Грчкој значајан корак за културу

А. М.
Сајам књига у Грчкој значајан корак за културу

Бањалука - Српска историја, поезија, култура и језик представљени су на Сајму књига у Солуну, на којем су учествовали и представници из Републике Српске.

На штанду РС од  8. до 11. маја промовисана су најзначајнија издања актуелног домаћег стваралаштва. Ово је трећи пут да је Министарство просвјете и културе РС, у сарадњи са Народном и универзитетском библиотеком РС, организовало одлазак у Грчку.

- Велики значај је што сада постоји Представништво РС у Солуну, које смо посјетили. Договорили смо да ће се Представништво активно укључити у припрему и организацију програма Српске на сајму. Остварили смо добре контакте и конкретне договоре - рекла је представник министарства Данијела Павловић.

Књижевник Ранко Павловић учествовао је у оквиру сајма на Међународном фестивалу поезије, а српску књижевност представили су и писац Берислав Благојевић и књижевни критичар Младен Весковић. Књига "Срце птице и срце човјека", која обухвата дјела књижевника из РС, отишла је у друге земље, а врло запажено било је и предавање о Првом свјетском рату историчара Жељка Вујадиновића.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана