Сахрањен Маринко Роквић

Тањуг
Сахрањен Маринко Роквић

БЕОГРАД - Пјевач народне музике Маринко Роквић сахрањен је данас по подне на Бежанијском гробљу у присуству великог броја поштовалаца, а посљедњу почаст легендарном пјевачу дошао је да ода и предсједник Србије Александар Вучић.

Он је испред Цркве Светог Апостола Томе на Бежанијском гробљу чекао у реду са осталим грађанима, носећи у руци вијенац бијелог цвијећа, на коме пише "Од породице Вучић".

Предсједник је био у друштву Братислава Гашића, директора БИА, а сахрани присуствује велики број велики личности из културног, јавног живота, међу којима и предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Од Роквића се опраштају и бројне колеге музичари.

Маринко Роквић преминуо је 6. новембра у Београду, у 68. години. Рођен је 27. јануара 1954. године у Колунићу, код Босанског Петровца. Прву плочу снимио је 1974. године.

Један од хитова који су му обиљежили каријеру био је "Занела ме светла великога града", након кога су дошли "Снегови бели опет веју" и "Да волим другу не могу".

Роквић је током каријере објавио 21 студијски албум и стекао статус једној од најбољих пјевача народне музике, а само неки од његових хитова су: "Скитница", "Свађалице моја мала", "Потражићу очи зеленије", "Поломио ветар гране", "Једина моја", "Ти за љубав ниси рођена", "Љубав стара срце пара".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана