Рок симфонија одјекнула Градишком

Милан Вујић
Рок симфонија одјекнула Градишком

Градишка - Група бањалучких умјетника окупљених у музичком пројекту под називом "Рок симфонија" поклонила је публици у Културном центру у Градишци прави музички спектакл.

Свака пјесма је награђена бурним аплаузом, чиме је публика показала да се труд младих музичара и те како исплатио.

Око 700 љубитеља рок музике имало је прилику да у недјељу увече ужива у незаборавним хитовима легендарних рок група "Металика", "Јуритмикс", "Лед цепелин" и других, али у нешто другачијем аранжману, уз пратњу симфонијског оркестра.
Идејни творац "Рок симфоније" и члан бањалучке рок групе "Тупас мене" Драган Моцоња је рекао да је "Рок симфонија" нешто сасвим ново за ове крајеве иако је спој класичне и рокенрол музике у свијету већ одавно тренд.

Моцоња је навео да у "Рок симфонији" учествују врхунски музичари са Академије умјетности у Бањалуци, професори музичке културе и ученици Музичке школе "Владо Милошевић", а окосницу читаве музичке приче чини бенд "Тупас мене".

- Људи воле рокенрол, добру атмосферу и први пут, након Бањалуке, видјели су у Градишци како један рок бенд изводи највеће хитове у пратњи класичног оркестра - истакао је Моцоња.

"Рок симфонијом" је дириговала Бранка Радошевић-Митровић, а партитуре за оркестар прилагодила је Милана Смиљанић. Партитуре за хор прилагодио је Душан Покрајчић.

Фронтмен групе "Тупас мене" Давор Тојчић рекао је да овај музички спектакл траје два часа, а у програму учествује 60 солиста - гитариста, бубњара, клавијатуриста, пијаниста, перкусиониста, виолиниста, виолиста, челиста, басиста и солиста.

- Ово је свугдје у свијету нормално. Наравно, то код нас није случај, јер осим што је ово велики пројекат, ту има милион препрека, али исто тако има милион сусретљивих људи који су расположени за сарадњу. Стварно се само трудом и радом може направити нешто и ово је класичан примјер рада и труда - истакао је Тојчић.

Улаз на наступ ових занимљивих и оригиналних музичара у Градишци није се наплаћивао, а улазнице, иако бесплатне, већ данима се нису могле набавити.

Организатори концерта су Градишка организација младих "Гром" и организација "Позитивна Српска" из Бањалуке. 

Након два концерта у Бањалуци, и овог у Градишци, чланови "Рок симфоније" због велике заинтересованости планирају велики концерт на Тргу Крајине у Бањалуци.

Први наступ "Рок симфоније" бањалучка публика је имала прилику да види и доживи у октобру прошле године у културном центру Бански двор, који је био премали да прими све посјетиоце који су жељели да присуствују овом догађају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана