"Рок симфонија" концертом обиљежава пет година постојања

Миланка Митрић
"Рок симфонија" концертом обиљежава пет година постојања

БАЊАЛУКА - Повратком у прошлост, промијенили бисмо свашта гледајући на све научено до сад. Али ипак, усудим се рећи да је свака "грешка" са разлогом била ту и да не бисмо постали то што јесмо да се нисмо неколико пута опекли.

 

 

Учимо док радимо и усавршавамо се. Не треба одустајати, треба гурати, поготово негдје гдје сте у томе први и не дозвољавати луксузне ствари попут жаљења за учињеним.

Казао је ово за "Глас Српске" гитариста и један од оснивача бањалучке "Рок симфоније" Драган Моцоња, у сусрет концерту који ће бити одржан у концертној дворани Банског двора Културног центра у уторак, а посвећен је петогодишњици постојања овог оркестра.

Концерт вођен паролом "Wе will rock you", почеће у 20 часова.

- Овај пут смо отишли корак даље. Укључили смо мноштво разних занимљивости и квалитетне музике. Вјерујемо да ће свако пронаћи своје фаворите и заиста уживати кроз малу лекцију рокенкрол историје - назначио је Моцоња.

Заједно са "Рок симфонијом" наступиће и Марко Шелић Марчело, Дејан Најдановић Најда, те Хор "Београд" са Миланом Аћимовићем на челу.

- Испоштовали смо све битне представнике рокенрола од 1950. године до данас. Трудили смо се да пјесме буду квалитетне, препознатљиве те да изнесемо на прави начин сваку причу која стоје иза пјесама - додаје Моцоња, који се осврнуо и на рад у протеклих пет година.

Како је он нагласио, најдражи моменти у заједничком раду са још педесет људи су моменти кохезије и учења.

- Моменат када 50 људи у цијелом том механизму почне да функционише као једно је нешто ванземаљско што се не може описати ријечима. Музика је универзални језик свих нас, а енергија је оно што нас гура. Уз све то, послије сваког стресног периода организације, реакција публике је увијек оно нешто што нас храни и остаје у сјећању - нагласио је Моцоња.

Он је додао и то да је тешко одредити шта је тајни рецепт вишегодишњег опстанка и успјеха оркестра, за чије наступе се увијек тражила карта више.

- Са сигурношћу могу рећи да вјерујем да публика која слуша или не слуша рокенрол увијек осјети труд и емоцију. "Рок симфонија" као пројекат доноси нешто чему код нас публика није често изложена, те их таква врста освјежења и сигурно поткрепљује. Докле год је атмосфера позитивна, а музика квалитетна, тражиће се карта више - нагласио је Моцоња и додао да су, што се цјелокупне екипе оркестра тиче, одговорност и компромис најзначајнији фактор за сваки нови концерт.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана