Рок група “Ху” добија серију поштанских марака: Почаст за рок легенде

Б.П.
Рок група “Ху” добија серију поштанских марака: Почаст за рок легенде

ЛОНДОН - Британска поштанска служба најавила је серију марака поводом 60. годишњице легендарног рок састава “Ху”.

Асортиман ће укључивати ​​класичне фотографије бенда уз репродукцију неких од њихових култних омота албума. Укупно 34 артикла сада су доступна за преднаруџбе, а цијене се крећу до 200 фунти. Званично крећу у продају 17. октобра. У саопштењу за јавност Краљевска пошта је навела да је “Ху” међу бројним рок групама које су награђене издавањем маркица попут “Квина”, “Ролингстонса”, “Ајрон мејдена”,  “Пинк Флојда” и других. Вокал групе Роџер Далтри је рекао да су илустрације на омотима албума била готово једнако важне за успјех плоче као и музика. Гитариста Пит Таузенд нашалио се да су оставили печат на сцени и да су на крају добили званични печат!

- То је оно што сам радио на позорници цијели живот, понекад у ваздуху, да оставимо свој печат на сцени. Коначно, моје жигосање, као и оно мог друга Роџера је почашћено како треба и помоћи ће да писма, пакети и рођенданске честитке путују кроз вријеме и простор, баш као и ми - рекао је Таузенд.

Формирана 1964. године, оригинална постава “Ху”, коју су допунили покојни басиста Џон Ентвистл и покојни бубњар Кит Мун, сматра се једном од најутицајнијих рок група 20. вијека. Током каријере су од предводника мод покрета постали пионири у коришћењу бучних рифова и стварању формата рок опере са албумима “Томи” и “Квадрофонија”, уз 44 милиона продатих примјерака албума широм планете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана