Ритам танга отворио сезону

Мирна Пијетловић
Ритам танга отворио сезону

Бањалука - Спој сензуалног плеса умјетника из "Хабанера" плесног клуба и танго музичких ритмова "Бандонеон сквер" групе у сриједу увече окупио је велики број љубитеља умјетности у концертној дворани Банског двора Културног центра на празничном концерту Удружења музичких умјетника Републике Српске.

Овом феноменалном танго причом назива "Diferente" су, према ријечима Александра Јовановића из Удружења музичких умјетника Републике Српске, отворили овогодишњу концертну сезону "Тишина, свирамо", за коју припремају бројна изненађења.

- Још смо сви у празничном расположењу па смо се зато и одлучили за ове танго, шпанске ритмове, које већ провјерено добро изводе музичари "Бандонеон сквера", који су уједно наши велики пријатељи и професори Музичке школе "Владо Милошевић" из Бањалуке - истакао је Јовановић.

Репертоар је обиловао композицијама мајстора танго музике па је публика истински уживала у плесу и уз ноте састава "Gotan Projecta", Астора Пјацоле, Ричарда Галијана, Пета Метинија и многих других.

Да је публика заиста са одушевљењем реаговала на овај спој плеса и музике доказ је препуна сала заљубљеника у умјетност, који су овацијама и аплаузима подржали умјетнике након сваке изведене композиције.

- Када су у питању планови за сезону пред нама, настављамо у танго ритму. Већ 21. фебруара у Народном позоришту Републике Српске организујемо концерт квартета "Маскара" из Словеније, који изводе фадо, шпанску, танго музику. Наша публика је већ имала прилику да их чује када су свирали са Стефаном Миленковићем. Реакције су биле више него добре и зато смо одлучили да поновимо тај концерт - најавио је Јовановић и додао да је овај концерт подржало Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Едукација

- Поред концерата, за ову сезону планирамо да организујемо и бројне едукативне музичке радионице, која су у ствари већ почеле недавним предавањем о дисању при свирању дувачких инструмената Дејана Тркуље у Приједору. Планирали смо и још један интересантан концерт врхунског кларинетисте из Словеније у марту, али нека остатак наших планова остане изненађење за све оне који воле музику - рекао је Александар Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана