Ристовски отказао посјету фестивалу због лошег времена

Срна
Ристовски отказао посјету фестивалу због лошег времена

Источно Сарајево - Српски глумац и редитељ Лазар Ристовски није вечерас могао да дође у Источно Сарајево, гдје је требало да отвори јубиларни 10. Међународни фестивал документарног и кратког играног филма "Први кадар", јер је због лошег времена отказан авионски лет Београд-Сарајево.

Авион у којем су се налазили Ристовски и режисер Милош Радовић долетио је до Сарајева, али због прејаког вјетра није добио дозволу за слијетање на аеродром.


Ристовски је у телефонској изјави Срни по повратку у Београд изразио жаљење што вечерас није могао да дође у Источно Сарајево.

"Жао ми је што Милош /Радовић/ и ја вечерас нисмо са вама, да увеличамо отварање Фестивала на који смо са радошћу кренули. Поздрављам све учеснике, посјетиоце и организаторе Фестивала жПрви кадарж. На сву срећу, наш филм жДневник машиновођеж биће тамо. Можда је и боље да само дјело говори за себе, а не да о њему публици говоре аутори", рекао је Ристовски.

Он је изразио наду да ће се филм послије свих великих свјетских турнеја, фестивала и награда које је добио, те као српски представник за Оскара, допасти публици у Источном Сарајеву.

Због истих разлога на отварању Фестивала вечерас неће бити ни редитељ њиховог заједничког пројекта играног филма "Дневник машиновође", као ни аутор изложбе ангажоване документарне фотографије "Велкам ту..." Хаџи-Александар Ђуровић.

Према иновираном сценарију, током церемоније отварања биће премијерно приказан играни филм "Дневник машиновође", а томе ће претходити свечани пријем у 18.00 часова за учеснике и госте Фестивала у Скупштини града Источно Сарајево.

Након тога ће на платоу Културног центра Источно Ново Сарајево у 19.00 часова услиједити откривање реплике стећка кнеза Павла, а потом и отварање изложбе ангажоване документарне фотографије "Велкам ту...", аутора Хаџи-Александра Ђуровића.

Непосредно пред премијерну пројекцију филма "Дневник машиновође" биће додијељене плакете и признања "Првог кадра" најзаслужнијим појединцима и институцијама који су све ове године безрезервно подржавали и помагали у организацији овог респектабилног Фестивала, чији је организатор Продукција "Први кадар".

На овогодишњи јубиларни фестивал у Источном Сарајеву, чији је мото "Деценија филма", пристигло је више од 2.500 пријава филмова из цијелог свијета, од којих ће у званичном такмичарском дијелу бити приказан 51 филм из 30 држава, док ће публика моћи да погледа 20 играних филмова у оквиру пратећег програма Фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана