Реномирани хорски пјевачи у трци за награду у Приједору

С. Та.
Реномирани хорски пјевачи у трци за награду у Приједору

Приједор - На 17. међународном фестивалу хорова "Златна вила", који ће од 11. до 13. маја бити одржан у Приједору, наступиће девет хорова из седам земаља.

Прије званичног дијела фестивала, као новина у програму, биће одржана ревија дјечјег хорског пјевања "Мала вила" гдје ће наступити седам вртићких и школских дјечјих хорова из Приједора.

У двије званичне фестивалске вечери публици ће се представити реномирани хорски пјевачи и то Мјешовити хор из мађарског града Печуја и "Моравија хор" из Чешке, Панчевачко српско црквено пјевачко друштво, Градски мешани хор "Вардар" из Скопља, Српско пјевачко друштво "Јединство" из Бањалуке, Хор "Јосип Штолцер Славенски" из Чаковца, Мјешовити хор АКУД Универзитета Нови Сад "Соња Маринковић", Приморски академски збор "Винко Водопивец" из Љубљане и Мјешовити камерни хор из Словеније. Према пропозицијама, хорови су обавезни да у свом двадесетоминутном наступу изведу пет композиција припремљених за фестивал - дјело старог мајстора, савремено дјело из 20. вијека, дјело једног српског и једног домаћег аутора, као и дјело по слободном избору. Најбољем хору, према мишљењу трочланог стручног жирија, припашће плакета "Златна вила".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана