Редитељ Милош Лолић добитник позоришне награде Бојан Ступица

Танјуг
Редитељ Милош Лолић добитник позоришне награде Бојан Ступица

БЕОГРАД - Редитељ Милош Лолић добитник је Награде за режију "Бојан Ступица“ у 2023. години за представу "Yanke Rose“ по тексту Слободана Обрадовића и у продукцији Београдског драмског позоришта, саопштило је данас Удружење драмских уметника Србије (УДУС).

Одлуку је једногласно донио жири у коме су позоришни критичар Александар Милосављевић и редитељке Ђурђа Тешић Поповић и Јована Томић, а датум свечаног уручења награде Лолићу биће накнадно саопштен, навео је УДУС.

"У конкуренцији за награду учествовале су режије представа премијерно изведених од 1. априла 2021. до 31. марта 2023. године. За Награду је предложено десет редитеља, односно једанаест редитељских остварења", каже се у саопштењу.

Награда "Бојан Ступица“ установљена је 1970. године са жељом да присуство великог редитеља Ступице (1910-1970) буде трајно сачувано, да истакне његов удео у развоју позоришне умјетности и подстакне на нова тражења и оригинална рјешења у области позоришне режије.

Додјелу Награде у 2023. години финансијски су подржали Министарство културе Србије и Секретаријат за културу Града Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана