Редитељ Данило Бећковић за Глас Српске: Љубав једина може донијети побједу

Мирна Пијетловић
Редитељ Данило Бећковић за Глас Српске: Љубав једина може донијети побједу

Београд - Филм је сувише сложена ствар да би могла бити сведена на једну реченицу. Ипак, јако ми се допало кад је моја сестра Људмила након филма рекла да никада није видела да су наше муке приказане са толико љубави.

Ако би овај филм требало да има неку поруку, то је да је љубав једина борилачка вештина која нам може донети победу.

Рекао је ово за "Глас Српске" српски редитељ Данило Бећковић, чији је нови филм "Јесен самураја" постао нови биоскопски хит у цијелом региону.

Његов нови филм, који је премијерно изведен 3. октобра, за десет дана приказивања у биоскопима широм Србије погледало је више од 50.000 гледалаца. Публика свуда овацијама поздравља филм, а за готово сваку пројекцију тражи се карта више.

- Прве реакције су сјајне и пресрећни смо како је публика прихватила филм. Уживам кад видим пуну биоскопску салу. Кад имате комедију, дивно је што можете од првог минута да чујете да ли публика реагује на филм онако како сте желели. На премијери у Центру "Сава" било је бар десет аплауза током пројекције, као и много смеха. Наша очекивања су не само испуњена, него и превазиђена - рекао је Бећковић. 

Димитрије Војнов је, како је истакао редитељ "Јесени самураја", написао изузетно комплексну, узбудљиву и емотивну причу.

- Он није само један од најталентованијих сценариста у Србији, већ и један од најбољих познавалаца филма. Различити жанрови од којих је састављена "Јесен самураја" већ су били сјајно уклопљени у самом сценарију - испричао је Бећковић.

Како каже, захваљујући продуценту Марку Паљићу и његовом огромном ентузијазму и љубави према филму, цијела екипа је била у могућности да заједничким снагама направи остварење које по својој форми представља раритет и у ширим оквирима него што су домаћи.

Само снимање, открио је Бећковић, протекло је уз много смијеха.

- Волим кад је атмосфера на снимању ведра и мислим да се то увек осећа на филму. Ипак, то што је атмосфера на снимању весела, не значи да све иде лако. Наравно, најтеже је било Петру Стругару који је имао годину и по озбиљних физичких припрема и учио четири различите борилачке вештине - примјећује Бећковић.

Додаје да је захваљујући врхунској каскадерској екипи Калојана Воденичарова све прошло на најбољи могући начин.

Између осталих, у филму једну од улога има и легендарна глумица Весна Тривалић, а Бећковић нам је испричао анегдоту која је везана за његов позив овој глумици да буде дио њихове филмске екипе.

- Када сам је позвао телефоном и представио се, Весна ме је предухитрила и питала да ли може да игра у нашем филму пре него што сам ја успео да то питам њу. Наравно да је била у питању шала, она је изузетно духовита и ведра особа, али ипак не можете да то мало не доживите и као комплимент. Иако је имала само један снимајући дан са нама, много нам је значила и као глумица и као пријатељ, и много бих волео да поново радим са њом. Када су у питању моји нови пројекти на којима радим, могу вам рећи да тренутно развијам неколико идеја, али тешко је рећи која је ће прва доћи на ред - открио је Бећковић.

На крају нам је открио да се припрема  да режира неколико епизода нове серије Драгана Бјелогрлића "Сенке над Балканом".

- Томе се много радујем - најавио је Бећковић.

Најгледанији у Бањалуци

- Филм "Јесен самураја" је већ двије седмице најгледаније остварење у мултиплексу "Палас". Ријеч је о заиста квалитетном филму који је врло брзо нашао пут до публике - каже портпарол бањалучког мултиплекса "Палас" Марина Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана