Разноврстан садржај Завода на Сајму књиге у Бањалуци

Срна
Разноврстан садржај Завода на Сајму књиге у Бањалуци

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске ће на 26. сајму књиге у Бањалуци, осим изложбено-продајног штанда, организовати дружења са књижевницима, промоције дјела и уручење књижевних награда.

Портпарол Завода за уџбенике и наставна средстава Републике Српске Дејан Керлета изјавио је Срни да ће на изложбено-продајном штанду бити представљени бројни уџбеници и наставна средства за основну и средње школе, издања за предшколски узраст, лектире, издања за дјецу, стручна литература, белетристика, поезија и класика.

Он је рекао да ће бити представљена и посебна издања, сабрана и изабрана дјела, као и награђени романи са књижевних конкурса „Златна сова” и „Совица”.

Керлета је најавио да ће се у сриједу, 15. септембра, од 15.00 до 16.00 часова на штанду Завода са најмлађима дружити Берислав Благојевић аутор књиге „Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру” која је од ове године у програму лектире за четврти разред основне школе.

 „У четвртак, 16. септембра, у сали за промоције бањалучког сајма књига организоваћемо представљање дјела Радисава Милића жКиша и млекож жДружина покварене славинеж и жУ кругуж”, рекао је Керлета.

Он је додао да ће књижевне награде „Златна сова” и „Совица” за ову годину бити уручене истог дана у 18.00 часова у сали за промоције Сајма књига у Бањалуци у присуству чланова жирија који ће заједно са ауторима представити награђена дјела.

Керлета је појаснио да је прва награда „Златна сова” додијељена Бранку Станковићу за дјело „Врежа”, друга Мирославу Живановићу за дјело „Људи, звери, анђели”, а трећа Данилу Тешановићу за дјело „Мученица Текла између Бога и човјека”.

Керлета је рекао да ће награда „Совица 2021” бити уручена Сањи Клисарић за дјело „Шушуова чудесна авантура”.

Он је најавио да је за петак, 17. септембар у 12.00 часова у сали за промоције Сајма књига планирана промоција издања Завода за уџбенике и наставна средства из области предшколског васпитања и образовања у оквиру панел дискусије о издавачкој продукцији у предшколском образовању, о значају објављивања стручних књига и радних материјала који би били кориштени у предшколским установама. Сајам књиге „Бањалука 2021” биће одржан од 14. до 20. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана