“Ратови звијезда” за одрасле: Одличне прве реакције на серију “Андор: Ратови звијезда”

Бранислав Предојевић
“Ратови звијезда” за одрасле: Одличне прве реакције на серију “Андор: Ратови звијезда”

ЛОС АНЂЕЛЕС - Серија “Андор: Ратови звијезда” добила је позитивне прве реакције након што су прве четири епизоде пуштене критичарима пред свјетску премијеру, која је заказана за сутра.

Серија стриминг сервиса “Дизни плус” је приквел, смјештена пет година прије догађаја у филму “Одметник 1” из 2016 . године. Глумац Дијего Луна понавља своју улогу лопова, који постаје побуњеник Касијан Андор током година формирања Побуњеничке алијансе и почетка револуције против Галактичког царства.

- Истражујемо могућност како обичан тип може да постане револуционар и неко ко мијења ствари, заустави рат, учини свијет мјестом за нормалан живот а при томе мијења и себе корак по корак - рекао је Луна.

Прва сезона приказује уништење Андоровог родног свијета када је био дјечак, а затим се поново заснива на Андоровој усвојеној планети која постаје центар отпора против Царства.

Серију је креирао косценариста “Одметника 1”, Тони Гилрој, а главне улоге тумаче Стелан Скарсгорд као Лутен и Форест Витакер као Со Герера. Остали чланови глумачке екипе су Адрија Арџона, Денис Фуг, Кајл Солер, Роберт Имс и други.

У реакцији на “Твитеру” Алекс Флод, критичар магазина “НМЕ” описао ју је као “Ратове звијезда” за одрасле.

- Крајње озбиљна и комплексна прича, нека врста”Ратова звијезда” за одрасле, са мрачним херојима и више насиља те темпом који је прилично спорији - навео је Флод.

Критичарка Меги Ловит из “Колајдера” имала је слично мишљење истичући сценаристички рад на причи.

- Андор је другачији од било које приче из “Ратова звијезда” коју смо икада раније видјели. Дијего Луна је у средишту задивљујућег и опасног свијета у немиру. То је груба, зрела и најинтелигентнија прича коју смо имали до сада - истакла је она.

“Андор” је већ обновљен за другу сезону у мају ове године, што ће закључити серију и увести у познате догађаје из филма “Одметник 1”, који су увод у славну епизоду један “Нова нада: Ратови звијезда” из 1977. године.

Прве три епизоде “Андора”, сутра ће премијерно бити приказане на платформи “Дизни плус”, док ће осталих девет бити објављивано сваке седмице до 23. новембра.

“Одметник 1”

Оригинални филм снимљен је као спин-оф главне саге о “Ратовима звијезда”, назван “Одметник 1: Прича Ратова звијезда” уз одличне критике од публике и критичара.

Сајт “Ротен Томејтос” му је дао рејтинг од 85 одсто и просјечну оцјену 7,5/10. Филм је широм свијета зарадио преко милијарду долара, чиме је постао други најуспешнији филм у 2016. години, иза филма “Капетан Америка: Грађански рат”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана