Ратови звијезда и Џејмс Бонд одушевиће филмаџије

Александра Маџар
Ратови звијезда и Џејмс Бонд одушевиће филмаџије

Сајт посвећен поп култури "Диџитал спај" препоручио је листу од 15 филмова чије премијере нас очекују током 2015. године.

На 15. мјесту је још један у низу Марвелових суперхероја "Ant-Man", који у биоскопе стиже у јулу. Разлог, осим чињенице да је супермоћ Човјека Мрава смањивање, лежи и у глумачкој постави - Пол Рад, Мајкл Даглас, Кори Стол.

У мају у свјетске биоскопе стиже "Mad Max: Fury Road" Џорџа Милера са Томом Хардијем и Шарлиз Терон, који обећава мрачну, узбудљиву постапокалиптичну вожњу свијетом Побјесњелог Макса.

У фебруару стиже филм "Селма" о животу Мартина Лутера Кинга. Већ се прича о номинацији за "Оскара" за глумца Дејвида Оујелова, а биографски филм Аве Дувернаи заобилази клишее из приче о Мартину Лутеру Кингу и нуди интимнију и можда бруталнију слику маршева за људска права у Америци шездесетих. Нови филм Квентина Тарантина "The Hateful Eight" представља његов излет у вестерн. Филм о ловцима на главе у Вајомингу "препоручује" глумачка екипа са Ченингом Тејтумом, Семјуелом Л. Џексоном, Куртом Раселом, Тимом Ротом и Џенифер Џејсон Ли. У априлу стиже и најновији, седми наставак франшизе "Паклене улице", гдје се посљедњи пут појављује трагично преминули Пол Вокер. Додатни разлог да се погледа "Furious 7" је тај што се серијал са сваким новим наставком заправо побољшава. На десетом мјесту листе је "Wild" ("Дивљина"), који у биоскопе стиже у јануару, а за који би Риз Витерспун опет могла да буде номинована за "Оскара". Сценарио за "Дивљину" адаптирао је Ник Хорнби, а рађен је према мемоарима Шерил Стрејед, која је донијела импулсивну одлуку да пјешачи 1.000 миља кроз пустињу у покушају да се опорави од туге и зависности. На деветом мјесту листе филова који се морају видети је "Ex Machina". Редитељски деби Алекса Гарланда стиже у јануару. У јуну долази нови "Парк из доба јуре", овог пута са Крисом Пратом у главној улози и у режији Колина Тревороуа, који нуди другачији поглед на забавни парк пун диносауруса.

На седмом мјесту ове листе је "Foxcatcher" Бенета Милера. Ова психолошка драма о "партнерству" ексцентричног милионера и двојице рвача, рађена према стварним догађајима, са Стивом Карелом, Ченингом Тејтумом и Марком Руфалом, у биоскопе стиже у јануару. Посљедњи наставак серијала "Игре глади" у биоскопе стиже у новембру и док је први дио "Сјаја слободе" био најбољи филм у франшизи "Игре глади", други дио ће дати коначне одговоре на сва питања. На петом мјесту листе је миљеник критичара, филм "Човјек птица" са Мајклом Китоном, који игра некадашњу звијезду акционих филмова. Филм у биоскопе стиже у јануару, а већ је фаворит за "Оскаре". На четвртом мјесту је кански побједник "Whiplash" Дејмијена Чазела. Филм је прича о деструктивном односу амбициозног џез бубњара и његовог садистичког, инспиративног професора. Неизоставни "Осветници" овога пута у филму "Avengers: Age of Ultron" у биоскопе улијећу у априлу и комбинација мрачног хумора, харизме и личних сукоба осветника овај филм смјешта на треће мјесто листе. На другом месту је "Spectreе", нови филм у серијалу о Џејмсу Бонду. Данијел Крејг репризира улогу тајног агента 007, а филм који у биоскопе стиже у октобру опет режира Сем Мендес. На првом мјесту листе је нови наставак серијала "Ратови звијезда" - "Star Wars: The Force Awakens". Џеј Џеј Абрамсово путовање у далеку, далеку галаксију креће 18. децембра, а уз Харисона Форда, Кери Фишер и Марка Хамила, стижу и Оскар Ајсак, Лупита Њонго, Адам Драјвер, Макс фон Сидоу, Џон Бојегал и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана