Рат Џонија Штулића и праве „дјевојке из Хрваца" VIDEO

Г.С.
Рат Џонија Штулића и праве „дјевојке из Хрваца" VIDEO

Џони Штулић се поново огласио у јавности. Овога пута разлог је књига његове бивше дјевојке Сњежане Бановић "Кроника сретних тренутака" (Геопоетика), данас угледне загребачке театролошкиње и редитељке.

„Девојка из Хрваца" о којој је пјевао Џони осамдесетих али и цела Југославија, је била Сњежана Бановић. Она је главна јунакиња Штулићевих стихова. У везу са Џонијем ушла када је имала само 18 година. Џони је у том тренутку имао 28 и сигурно није био зет о каквом су маштали Сњежанини родитељи. Па ипак, нису успјели да спријече снажну везу између њих двоје.

Њој су посвећене неке од најљепших Азриних пјесама, као што су "Живот обичног темпа", "Јеси ли сама вечерас", "Волим те кад причаш" и "Усне вреле вишње".

Књига Сњежане Бановић "Кроника сретних тренутака – Одломци из лудих осамдесетих", која је недавно изашла, је дјело у којем ауторка прати своју младост, али и све друштвене, политичке промјене, локалне и шире средине које су се нашле у сендвичу између револуционарних 70-их и трагичних 90-их. Између осталог, она у књизи помиње и Џонија и њихову емотивну везу.

Штулић је, у свом стилу, у великом тексту који је објавио на сајту Scribd.com, написао да је добар дио онога што је Сњежана Бановић у књизи написала о њиховом односу неистина.

"Нити сам ја икада помињао своје везе у јавности, па не бих ни сада да не морам, пошто ме не смета толико да други праве каријеру на мени, колико ако се притом служе неистинама да би себи, простор налазећи, дали на важности", каже између осталог Штулић.

Он додаје да "стоји да је за неке стихове имао њу на уму".

"Забављало ме, као, на примкер, путуј кроз живот, са великом (илирском) главом, јер то није било тешко за препознати, а има и врати се у ладицу (а то је већ тешко прихватити)".

Сњежана Бановић је за портал Нова.рс реаговала на Џонијев текст и рекла нам да "нема времена ни воље да реплицира на литаније из Холандије".

– Тек да аутор не зна разлику између реалности и фикције. Између особе и лика. За то требају одређена знања – поручила је Бановић, врло оштро одговарајући свом бившем партнеру из периода осамдесетих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана