Расписан конкурс у знак сјећања на Новицу Тадића

Срна
Расписан конкурс у знак сјећања на Новицу Тадића

БЕОГРАД - Завод за проучавање културног развитка данас је с циљем подстицања стваралаштва младих пјесника на српском језику расписао конкурс у знак сјећања на пјесника Новицу Тадића, чији је опус обиљежио српску поезију на размеђу 20. и 21. вијека.

Право учешћа на конкурсу имају сви пјесници који у тренутку расписивања конкурса нису навршили више од 35 година живота и који пишу на српском језику, без обзира у којој држави живе.

Рок за слање рукописа је 27. април 2021. године, наводи се у саопштењу.

Из Завода за проучавање културног развитка подсјећају да у Тадићевом ауторском статусу превладавају све поетичке и друге подјеле на актуелној књижевној сцени, као и да је први конкурс био расписан 2018. године.

Необјављене рукописе пјесничких збирки, обима до пет ауторских табака, аутори треба да доставе искључиво поштом, у пет штампаних примјерака, на адресу: Завод за проучавање културног развитка, Риге од Фере 4, 11 000 Београд (са назнаком: Конкурс "Новица Тадић").

Радови се потписују шифром, на првој страни рукописа, изнад наслова, а аутор на конкурс може послати само један рукопис.

Уз рукописе у посебном затвореном коверту треба доставити рјешење шифре, са сљедећим подацима: шифра, име и презиме, адреса, број телефона, електронска адреса и година рођења.

Раније објављивани и награђивани радови, избори из претходно објављиваних збирки пјесама и радови потписани именом и презименом умјесто шифром неће бити узимани у обзир.

Петочлана комисија ће прегледати све приспеле радове и изабрати највише три рукописа, а резултати конкурса ће бити објављени најкасније до 17. јула, дана рођења Новице Тадића.

Све додатне информације о конкурсу могуће је добити путем електронске адресе vladimir.kolariczaprokul.org.rs или на телефон 011 2637 565.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана