Радови Милоша Вујића на Кастелу: Словенски митови уткани у слике

М. М.
Радови Милоша Вујића на Кастелу: Словенски митови уткани у слике

БАЊАЛУКА - Изложба “Умјетник као митолог” академског сликара Милоша Вујића биће отворена вечерас у каменој кући на тврђави Кастел.

- “Умјетник као митолог” назив је докторског - умјетничког пројекта, али и циклуса од приближно шездесет слика, урађених у техници уља на платну. Одабрана дјела су јасно дефинисан пресјек четворогодишњег стваралаштва, гдје се издвајају три фазе у развоју ликовног рукописа, настале у процесу истраживања словенског мита. Ауторска улога је двострука, стваралачка и истраживачка - наведено је у најави изложбе, која ће бити отворена у 20 часова.

Наглашено је да су изабрана дјела аутора Милоша Вујића кључне тачке развоја његовог ликовног рукописа, свијета и промјена које прате дјела у цјелини.

- Слике, настале у техници уља на платну, вјерно и скоро хронолошки прате трансформацију, оријентисану око словенског мита, као почетног мотива - додато је у најави изложбе.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици ограничен је на 50 посјетилаца. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана