Радмановић: Андрићград је сублимација више умјетности

Глас Српске
Радмановић: Андрићград је сублимација више умјетности

Вишеград - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић изјавио је данас приликом посјете Андрићграду у Вишеграду да се свако ко прошета кроз град од камена осјећа посебно због начина на који је он прављен, али и "због видљивог и невидљивог присуства његовог аутора на сваком кораку".

"Житељи овог дијела Европе морају бити задовољни и поносни што је њихов савременик, режисер Емир Кустурица своју умјетност удахнуо у Андрићград, а успут нас, на симболичан начин, грађевинама подсјетио шта је све наш народ у вишевјековној историји преживио", рекао је Радмановић.

Он је додао да неимар града од камена упућује и подсјећа на српске књижевне величине - Иву Андрића и Петра Другог Петровића Његоша, дижући им споменике.

"Тако ће, и уз све што се дешава и дешаваће се иза зидина Андрићграда, ова задужбина бити сублимација више умјетности", закључио је Радмановић.

Радмановића је данас у Андрићграду дочекао прослављени српски режисер Емир Кустурица, који га је провео Улицом Младе Босне, представљајући му симболику зграда града од камена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана