Рад Ор Ариелџа на улицама Бањалуке: Разгледница на хебрејском огледало сјећања и приватности

Срна
Рад Ор Ариелџа на улицама Бањалуке: Разгледница на хебрејском огледало сјећања и приватности

Бањалука - Билборд који је дио умјетничког рада Ор Ариелџа из Јерусалима освануо је на улицама Бањалуке.

Умјетник је представио садржај разгледнице, коју му је у дјетињству послала пријатељица која се из Израела преселила у Америку. Свој рад објашњава као интерес за идеју о примјетним стварима које нико не примјећује.

- У Бањалуци вјероватно нема много људи који могу да читају хебрејски (у читавом свијету нема много људи који говоре хебрејски). Зато постављањем визуелне информације, сјећања, у виду јавног билборда у Бањалуци, чини је видљивом али истовремено и приватном јер је нико не разумије, значи непримјетном - објаснио је он.

Бањалуку је, како каже одабрао јер је то град који је на много начина сличан Јерусалиму.

- То су оба мјеста са  конфликтима, мјеста која нису велика, тако да можете стећи осјећај неприпадности, јер постављате нешто у мјесту које не припада осталом свијету, а то је осјећање које имате и у Јерусалиму - прича он.

Садржај разгледнице

"Ја сам у Америци, гдје понекад уживам, а некада ми је и досадно.  Моја сестра и ја смо основали бенд, схватила сам да је идеја о међународном бенду добра. Људи ми шаљу авантуристичке романе тако да настављам са читањем. Упути топле поздраве библиотекару Мишалу. Почела сам да играм у фудбалској лиги за жене и добро се забављам. Планирам да играм и у кошаркашкој и бејзбол лиги.

Недостајеш ми, видимо се сљедеће године (пиши ми)."

А. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана