Рад на представи "Иванов" почео у Народном позоришту РС

Илијана Божић
Рад на представи "Иванов" почео у Народном позоришту РС

БАЊАЛУКА- Рад на представи "Иванов" Антона Павлова Чехова, у режији Жељка Ђукића, почео је јуче првом читаћом пробом у Народном позоришту Републике Српске.

Премијера представе планирана је за 10. март, а в.д. директора НПРС Дијана Грбић је овом приликом пожељела добродошлицу новим члановима ансамбла, глумцима Дани Полетан и Ананду Ченићу, као и редитељу Жељку Ђукићу, уз констатацију да, иако се годину дана чекало на овај пројекат, нема разлога да не очекује успјех у раду.

Жељко Ђукић је истакао да се радује комбинацији Чехова и Бањалуке.

-Радујем се зато што радим нешто што волим и што дуго припремам, а и зато што сам са ових подручја.  Због свог номадског начина живота нисам имао прилику да радим у Бањалуци. Ово није први пут да радим Чехова, али, када је он у питању, увијек мораш да се самопреиспиташ и запиташ шта, у ствари, знаш о позоришту и животу. Чехов тражи искреност и промишљање и заиста није лако направити добру представу, али тај изазов мени годи-рекао је Ђукић.

Глумачку подјелу чине Жељко Еркић, Миљка Брђанин, Жељко Стјепановић, Владимир Ђорђевић, Ведрана Мачковић, Дана Полетан, Белинда Стијак, Ђорђе Марковић, Зоран Станишић, Анандо Ченић, Никола Ђаковић и Павле Павић, студент АУБЛ.  Сценограф је Игор Васиљев, а костимографкиња Ивана Ристић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана