Путовање на крилима фада

Александра Маџар
Путовање на крилима фада

Бањалука - Осим талента, пожељно је на сцени видјети шарм и осјетити топлину умјетника, а то је на концерту "Маскара квартета" из Словеније публика у Народном позоришту Републике Српске имала част да доживи.

На великој сцени Националног театра у суботу увече није било слободног мјеста, па су организатори морали обезбиједити и помоћне столице, како би сви они који су жељели уз фадо ноте отпутовати у Аргентину и Португалију и уживати у најљепшим мелодијама.

Преплитали су се чаробни звукови гитара Тимија Крајнца, Војка Вешлигаја и Митје Режмана са неописивим вокалом Полоне Удович чије је извођење награђивано дугим и снажним аплаузима.

- Хвала Бањалуко. Предивно се осјећамо - поручивали су умјетници са сцене.

Дух Шпаније заједно са овим музичарима допутовао је у Бањалуку, а публика није могла сакрити своје одушевљење.

- Вријеме је јако брзо прошло. Било је предивно. Ово су сјајни музичари. Имала сам прилику да их слушам и на концерту у Банском двору, па сам пожељела да дођем поново. Тако су једноставни, спонтани и тиме освајају - рекла је послије концерта једна Бањалучанка.

Најављујући пјесме, талентована Полона, сваки пут "извукла" је аплауз, јер је својом суптилношћу у публици будила смијех.

Ни организатори овог концерта, чланови Удружења музичких умјетника Републике Српске, нису могли сакрити понос и задовољство што је концерт протекао у оваквој атмосфери.

- Презадовољни смо концертом. У "Маркара квартету" свирају и пјевају људи који су одлични музичари, пуни музике као индивидуе, а и као састав звуче апсолутно компактно. Најављивали су концерт којим говоре о љубави и промовишу је и буде је у публици. Сигуран сам да су у томе успјели - рекао је Александар Јовановић из Удружења музичких умјетника РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана