Публика очекује Малог Буду

Александра Маџар
Публика очекује Малог Буду

Бањалука - Дуго најављивани и очекивани српски филм "Мали Будо" изазвао је велико интересовање у бањалучком мултиплексу "Палас", па су улазнице већ у претпродаји.

Иако ово остварење Данила Бећковића у Републику Српску стиже 25. септембра, фанови свакодневно резервишу своју удобну биоскопску столицу.

Потврдили су ово и из биоскопа "Палас" и додали да је ово један од најочекиванијих филмова у посљедње вријеме.

Радња комедије прати живот Малог Буде, сина подгоричког хирурга, који није баш на добром гласу, а који стиже у Београд. Очеве пријатељско-рођачке везе и везице убациће га у ковитлац црнохуморних дешавања, која ће на врло духовит начин дочарати први сусрет једног младића с великом престоницом.

Сценарио за филм Бећковић је написао заједно са Димитријем Војновим.

- Потребно је да вам неко јако верује да би пристао да пише сценарио са вама када му кажете да желите да филм буде мешавина Миодрага Караџића и Мајкла Мана. Срећом, Димитрије и ја пишемо заједно годинама и он је одмах знао о чему се ради. До те мере добро познајемо један другог да некад не могу да препознам ко је шта написао у заједничком сценарију - испричао је Бећковић.

Главне улоге у филму тумаче Петар Стругар и Сергеј Трифуновић, док се у осталим улогама појављују Петар Божовић, Тихомир Станић, Христина Поповић, Александра Јанковић, Слободан Ћустић, Андрија Милошевић, Милорад Капор.

За сарадњу са редитељем Бећковићем, Војнов каже да је била врло специфична.

- Обично сценариста пише, а редитељ сугерише измене које потом опет писац реализује. На "Малом Буди" Данило је морао да засуче рукаве и доста тога уради сам, пре свега у домену дијалога. Пред почетак рада на сценарију дошао је са јасном сликом карактера и миљеа, и у ствари процес писања је био каналисање те доста зреле идеје - истакао је Војнов.

Менталитет

- Филм је настао као покушај да се менталитетска филмска комедија прилагоди 21. веку, пошто се менталитет већ прилагодио. Трудили смо се да филм буде динамичан, вишеслојан и да се упркос црном хумору, разним поквареностима и неваљалствима на крају испостави као прича о великом пријатељству које обично настаје из неспоразума - каже Димитрије Војинов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана