Прву епизоду серије “Породица” гледало око два милиона људи

Танјуг
Foto: Promo/RTS/SuperstarTV

 БЕОГРАД - Прву епизоду дуго очекивање мини серије „Породица“ Бојана Вулетића, синоћ је пратило близу два милиона гледалаца, како на Суперстар ТВ, тако и на РТС 1, саопштили су продуценти.

Серија „Породица“ емитује се ове седмице када се навршава 20 година од хапшења бившег предсједника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића и прати последња три дана заједничког живота чланова породице Милошевић, одакле и такав наслов.

Нови пројекат продуцентске куће “Фирефлy”, коју чини пет епизода и завршава се у петак, 2. априла, драмска је интерпретација стварних догађаја, заснована на до сада познатим чињеницама, аутентичним снимцима, јавно доступним информацијама и свједочењима оних који су били присутни.

Поједини ликови су измишљени, а неке сцене резултат су претпоставке, креативне обраде и умјетничке слободе, објашњавају продуценти.

Сценариста и редитељ је Бојан Вулетић, а глумачку екипу чине: Борис Исаковић као Слободан Милошевић, Мирјана Карановић је Мирјана Марковић, Тијана Марковић - Марија Милошевић, Уликс Фехмиу као премијер Зоран Ђинђић, Светозар Цветковић-Војислав Коштуница. Многобројна глумачка екипа је укључена у тој серији, као што су и - Милан Марић (Чедомир Јовановић), Радован Вујовић (Владимир Беба Поповић), Гордан Кичић (Бранислав Ивковић), Катарина Жутић (Славица Ðукић Дејановић), Милутин Мима Караџић (Небојша Павковић), Вук Костић (Милорад Улемек Легија), Марко Баћовић (Тома Фила), Милош Тимотијевић (Богољуб Бјелица).

Ван свијета политичара, личности у медијима су такође важне за ову драматизацију цијелог догађаја, тако да уредника телевизије игра Љубомир Бандовић, замјеницу уредника Дубравка Ковјанић, а ТВ новинарку Исидора Симијоновић.

Пензионерка на протесту је Светлана Бојковић, а послугу у вили Мир игра Јана Бјелица.

Мини серија од пет епизода се паралелно емитује на РТС1 и кабловском каналу Суперстар ТВ у власништву компаније Телеком Србија, која је и копродуцент серијала заједно са кућом Фирефлy.

Тиме двије продукције настављају успјешну сарадњу остварену у гледаним ТВ пројектима - “Тајкун”, “Клан”, “Мочвара”, “Калкански кругови” и ускоро још много наслова у припреми, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана