Први кадар у потрази за најбољима

А. М.
Први кадар у потрази за најбољима

Источно Сарајево - Једанаести Међународни филмски фестивал "Први кадар" расписао је конкурс за такмичарски програм фестивала. Право учешћа на фестивалу имају документарни и кратки играни филмови, чија производња није старија од двије године.

Рок за пријаву је 1. мај 2017. године. Филмови ће се такмичити у пет фестивалских селекција: "У фокусу" -  Међународна селекција документарних филмова страних аутора, чија су филмска остварења награђивана на свјетским филмским фестивалима.

Регионална селекција документарних филмова аутора са екс-ЈУ простора "Екс-ЈУ у фокусу". Трећа селекција под називом "Кратке приче" обухвата међународну селекцију кратких играних филмова домаћих и страних аутора, чија су остварења награђивана на свјетским филмским фестивалима.

"Кључ за филм" објединиће кратке игране филмове студената филмских академија из земље и свијета, док ће се у оквиру "Новог погледа" представити студенти филмских академија из земље и свијета. И ове године аутори ће се такмичити за престижне фестивалске награде,

Филмска клапа, за филмове у студентским селекцијама,

"Печат кнеза Павла", за остале фестивалске селекције и Гран при за најбољи филм фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана