Прва конференција ауторске музике у четвртак у Бањалуци

M.M.
Прва конференција ауторске музике у четвртак у Бањалуци

Бањалука - Конференција бањалучке ауторске музике - БАМ, прва по реду, биће одржана у четвртак у Музичком павиљону у парку "Петар Кочић", а с циљем да укаже на важност подршке продукцију ауторске музике и стваралаштва у Бањалуци.

На почетку конференције биће одржане двије промоције и то промоција албума бањалучког џез квартета "Комбајн" (од 18 часова), као и пјесме "Да ли си ту" бањалучког састава "Џез поези кабаре" (од 18.30 часова). Ријеч је о првом синглу с њиховог другог студијског албума, који ће бити објављен у другој половини ове године.

Панел дискусија на тему "Може ли постојати бањалучка ауторска сцена без музичких клубова и бољег правног оквира" биће одржана од 19 до 20.30 часова.

- На панелу ће се дискутовати о разлици између музичких и ноћних клубова, потреби њиховог суфинансирања од стране државе,бољем правном оквиру за донације и пореске олакшице у области ауторске музике као и бољој заштити ауторских права. Учесници панела ће бити представници ауторске музике,града Бањалука, Министарства просвјете и културе Републике Српске као и асоцијације Правници за културу - назначено је у најави организатора конференције, Центра за креативни рад "Добри медо".

У оквиру конференције за ученике средње музичке школе "Владо Милошевић" биће организована и радионица на тему "Ауторска музика мој начин да се изразим" која за циљ има промоцију ауторског стваралаштва код младих музичара. 

- За све додатне информације и потврду учешћа молимо Вас да се обратите Небојши Курузовићу тел. 065 569 128 или на е-пошту [email protected]  - додају организатори.

Наредног дана, у петак, у Градском позоришту "Јазавац", од 20 часова биће одржан кабаре Небојше Курузовића "Нека остане међу нама", и гостима, хип-хоп соул саставом "Слика и прилика".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана