Провалник из Бањалуке украо робу вриједну 10.000 КМ

Небојша Томашевић
Провалник из Бањалуке украо робу вриједну 10.000 КМ

Приједор - Зоран Алексић (41) из Бањалуке ухапшен је у акцији приједорске полиције "Профил" због сумње да је на подручју Приједора проваљивао у куће и станове из којих је украо робу вриједну 10.000 КМ.

Из Центра јавне безбједности Приједор су, наводећи његове иницијале, казали да је Алексић ухапшен у уторак.

- Ухапшеног теретимо да је од јануара до марта проваљивао у станове и куће на подручју Приједора. Углавном је крао новац, техничку робу, телевизоре, козметику, као и остале вриједне ствари. До сада смо документовали три провалне крађе у којима је власницима нанио штету од око 10.000 марака - рекли су у полицији.

Додали су да је истрагом утврђено да је осумњичени у станове проваљивао уз помоћ разних алата којима је разваљивао браве на вратима и прозорима.

- Осумњичени З. А. је испитан, након чега је пуштен да се брани са слободе. Против њега ће бањалучком Окружном тужилаштву бити достављен извјештај који ће га теретити за тешку крађу - наведено је у полицијском саопштењу.

У полицији су казали да је Алексић познат одраније по кривичним дјелима и да има подебљи досије. На подручју Бањалуке хапшен је више пута због крађа. У августу 2009. године био је ухапшен због сумње да је заједно са Зораном Л, Радисавом С. и Раденком Ш. починио више провала у којима су "зарадили" 11.800 марака. Три мјесеца касније опет је доспио иза решетака, јер је починио осам провалних крађа. Проваљивао је у станове и куће одакле је крао лаптоп рачунаре. Тада је плијен био тежак око 6.000 марака. Према незваничним информацијама, Алексић је у том периоду, осим на подручју Бањалуке, проваљивао и у куће и станове у Црној Гори, Србији и то у Бару, Тивту, Подгорици. У Црној Гори је био и у притвору због крађа.

Извор близак истрази је казао да се Алексић "специјализовао" за провале у куће и станове те да је често мијењао саучеснике у кривичним дјелима када би били откривени.

Гајић

Приједорска полиција ухапсила је и Миленка Гајића (18), јер је оштетио "форд" власништво Б. Ц. и украо мотоцикл од С. Р. у Козарској Дубици. Њега полиција терети да је "форд" оштетио у ноћи између 11. и 12. августа када је највјероватније покушао да га украде. Након тога, два дана касније украо је мотоцикл. Код Гајића је пронађен мотоцикл и враћен власнику, а он је пуштен да се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана