Промовисана прва књига Мирјане Кусмук Рат и мир Босни

Г.С.
Промовисана прва књига Мирјане Кусмук Рат и мир Босни

Бањалука - У оквиру 21. Међународног сајма књиге оџана је промоција књиге "Рат и Мир у Босни" Мирјане Кусмук, која је међу осталим новинским кућама, добар дио радног вијека провела као новинар и уредник Гласа Српске и Независних новина.

Књига је у издању Бесједе објављена непосредно прије почетка сајма, а као рецензенти потписани су Драган Божанић, предратни уредник Телевизије Сарајево, те Денис Куљиш, познати хрватски публициста и новинар који је по свједочанству Мирјане Кусмук и кумовао наслову ове књиге.

Ова књига подјељена је у два дијела. Први дио 'Рат' избор је текстова из ратног времена који би могли да се тичу неких од најважнијих или преломних ратних догађаја, ријечи су ауторке књиге која у свом другом дијелу садржи избор из колумни објављиваних од октобра 2013. до јануара 2016. године у Гласу Српске, као и двије колумне из Независних новина.

У том другом дијелу названом 'Мир', како је истакла Мирјана Кусмук, лежи порука и суштина ове књиге, јер како стоји у посвети штиво је посвећено "свим младим људима којима смо морали да оставимо бољи свијет".

Поред Кусмукове о књизи су говорили Љубомир Зубер, професор на Факултету политичких наука универзитета у Бањалуци као и Бране Божић познати новинар и политички аналитичар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана