Промовисана монографија Рука анђела, сликарски свијет Нађе Фазлић

Срна
Промовисана монографија Рука анђела, сликарски свијет Нађе Фазлић

Источно Сарајево - У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је промовисана монографија "Рука анђела, сликарски свијет Нађе Фазлић", аутора Душана Зуровца, о познатој сликарки родом из Мостара која живи и ради у Сиднеју у Аустаралији.

Наташа Михајлов, у име издавача монографије Прве интернет телевизије БиХ, рекла је да је сликарка и пјесникиња Нађа Фазлић добитница 18 награда у Аустралији.


"Фазлићева ради специјалном техником сликања гипсом, кожом и другим материјалима којим данас скоро нико више не ради", истакла је Михајлова.

Она је током промоције прочитала писмо Фазлићеве упућено аутору Зуровцу у којем се изражава захвалност за приближавање њеног опуса публици и јавности у њеном завичају.

Представљајући књигу, Михајлова је напоменула да је вечерашњу промоцију омогућио Културни центар Источно Ново Сарајево у сарадњи са Првом интернет телевизијом БиХ.

Аутор књиге Душан Зуровац истакао је да се, нажалост, премало пажње придаје људима из ових подручја у дијаспори који су постигли успјех од свјетског значаја.

"Морао сам написати ову књигу, а да је среће биле би књиге о свим нашим успјешним људима у иностранству. Има их много али ми, нажалост, некако дигнемо руке од њих и заборавимо на њих", рекао је Зуровац.

Он је истакао хуманитарни рад Фазлићеве, која је помагла у различитим хуманитарним акцијама и људима у завичају, али и у отаџбинском рату српским рањеницима у Невесињу.

Зуровац је додао да има намјеру да одржи промоцију монографије "Рука анђела, сликарски свијет Нађе Фазлић" и у њеном родном граду Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана