Промовисана књига „Шавови“ аутора Велибора Шиповца

ГС
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Књига „Шавови“ аутора Велибора Шиповца вечерас је промовисана у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Шиповац је рекао да се у књизи говори о богатом саудијско-арабијском пару који није имао потомство, а дјецу је добио захваљујући молитвама Пресветој Богородици у манастиру у Сирији.

„Након што му се испунила жеља, богаташ је желио да дарује манастир који се налази код Дамаска и захвали Пресветој Богородици, али су га разбојници убили. Пресвета Богородица је учинила чудо и уз помоћ свог сина Исуса Христа сашила раскомадано тијело и учинила чудо васкрсења“, навео је Шиповац.

Шиповац је нагласио да је чудо у књизи, односно роману, описано кроз књижевни облик, а не кроз документарни приказ.

Према његовим ријечима, прва информација о овом догађају добијена је прије неколико година од блаженопочившег владике Атанасија.

Шиповац је рекао да му је ово 17. књига, док се у његовом опусу налазе и монографије, збирке поезије, збирке прича и романи.

Рецензент књиге и модератор вечери Неда Гаврић прочитала је дијелове из рецензије и књиге „Шавови“, те дала своје мишљење о дјелу.

Испред Православне цркве окупљенима се обратио и свештеник Александар Павичар из Бањалуке који је са религиозног становишта дао своје виђење о чудима и Божијим појавама.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана