Промовисана књига “Пуковник лудог коња” Боре са Зеленковца

Срна
Промовисана књига “Пуковник лудог коња” Боре са Зеленковца

МРКОЊИЋ ГРАД - Борислав Боро Јанковић из Мркоњић Града промовисао је своју прву кнјигу “Пуковник лудог коња” коју је спремао тридесетак година и има аутобиграфски карактер, а чији је чији рецензент књижевник Ранко Прерадовић.

 “Увијек сам записивао оно што ми се дешавало, а имао сам срећу да ми је живот личио на филм па сам га само пренио у књигу. Пуковник бих требао да будем ја или читалац, свако од нас може бити пуковник, а луди коњ је у ствари живот”, рекао је Јанковић синоћ новинарима.

Он је додао да је посљедњих десетак година интензивније и озбиљније писао, те да се дуго двоумио у којој форми и облику и у којој количини садржаја да то све објави.

“Прве реакције на књигу су добре, а ја волим критику јер ми је ово сада увод за неко даље и озбиљније писање, зато посматрам те реакције”, рекао је Јанковић.

О књизи “Пуковник лудог коња” , која је промовисана синоћ у кафићу Венус у Мркоњић Граду, говорили су Борини пријатељи, умјетници.

Милош Ненад истакао да је Боро човјек слободе и да пише без икаквих форми.

“Борина књига заслужује да се чита, и може се рећи да се у његовој књизи налази велика мотивација за свакога и да свако може постати креативан читајући је”, рекао је Ненад.

Борислав Боро Јанковић је сликар, новинар, предсједник еколошког покрета “Зеленковац”.

Он је на Зеленковцу код Мркоњић Града основао галерију “Зашто није отишао Боро!”, коју је 11. јуна 1988. године свечано отворио пјесник Душко Трифуновић.

Еколошки покрет, на чијем је челу, је организатор бројних активности на Зеленковц као што су ликовна колонија, џез фестивал и слично.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана