Промовисана књига Птице из погледа Гордане Милошевић из Власенице

Срна
Промовисана књига Птице из погледа Гордане Милошевић из Власенице

Зворник - У оквиру културне манифестације "Вријеме је за читање", у Зворнику је промовисана књига пјесама "Птице из погледа" аутора Гордане Милошевић из Власенице.

Милошевићева је рекла да се књига "Птице из погледа" разликује од претходне четири зато што се у њој налазе пјесме које су проткане вјером, са пуно љубави.


"Ово је духовна поезија која је написана оним што ме увијек испуњава и што се у њој говори о љубави", рекла је Милошевићева и додала да је централна тема љубав према вољенима, према дјеци и, наравно, љубав према отаџбини, јер је једна пјесма посвећена Републици Српској.

Подсјетивши да је до сада написала пет књига, она је рекла да су све објављене књиге специфичне по нечему.

"Прва књига 'Загрљени прсти' преведена је на Брајево писмо, пјесме друге књиге 'Раскопчај љубав' налазе се на трајном чувању на Станфорд Универзитету у Калифорнији, пјесме из треће књиге 'Дрхтај зоре' објављене су у Канади, четврта књига 'Украдена из сна' добила је награде за најбоље љубавне пјесме, а видјећемо шта ће да се деси са овом књигом", рекла је Милошевићева.

Рецензент Недељко Бабић рекао је да је Гордана Милошевић "пупољак озбиљног српског пјесништва" и да има боје да обоји ријечи у свакој пјесми.

Директор Народне библиотеке Нега Стјепановић истакла је да је ово вече посвећено књизи, промоцији читања, највјернијим читаоцима, док је цијала година, у којој је Народна библиотека обиљежила 70 година рада и постојања, била у знаку књиге, у знаку корисника, у знаку читања, писмености и његовања српског језика и ћирилице.

Она је истакла да је у оквиру манифестације "Вријеме је за читање" припремљена изложба књига које ће читаоци можи да користе у наредном периоду и за предстојеће празнике и додала да се приликом набавке књига води рачуна о жељама и потребама читалаца како би могли да имају сваку књигу коју пожеле да прочитају.

Стјепановићева је, у оквиру ове манифестације, уручила награде и захвалице највјернијим и најредовнијим читаоцима у 2016. години.

Промоција је одржана у зворничкој Народној библиотеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана