Промовисана књига Михајла Орловића “Син оклеветане мајке”

Срна
Промовисана књига Михајла Орловића “Син оклеветане мајке”

ПРИЈЕДОР - У Приједору је вечерас промовисана нова књига Михајла Орловића под називом “Син оклеветане мајке”.

Златко Јурић, који је говорио о књизи у Народној библиотеци “Ћирило и Методије”, истакао је да је Орловић у новом дјелу надреалистичким поступком описао свијет између живота и смрти.

“Нови роман Михајла Орловића изискује читаоца са искуством. Орловић својом динамиком, гротеском и стилским поступцима даје ново читалачко искуство”, рекао је Јурић.

Орловић је рекао новинарима да је двије приче преточио у једну у 23. књизи која је, како је навео, настајала мало дуже него претходне.

“То је трајало отприлике пет-шест година и у том међувремену сам је дограђивао и у томе уживао. Радио сам је на неколико мјеста да би била аутентичнија и увјерљивија”, истакао је Орловић.

Он је навео да његов главни јунак доживљава кому, односно да је он доживио кому и искуства пренио у ту причу.

“Ту је и прича мог пријатеља који је доживио несрећу, односно одбијање од средине у којој је одрастао, једну казну”, рекао је Орловић и додао да књига због епидемиолошке ситуације није имала више од двије-три промоције.

Михајло Орловић је књижевник и дугогодишњи новинар, те аутор више од 20 књига прозе, поезије и записа, бројних новинских, радијских и ТВ репортажа, као и документарних филмова.

Заступљен је у више антологија српске поезије и приповијетки, а дјела су му превођена на десетак језика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана