Промовисана књига "Дајем себи за право" у Шамцу

Срна
Промовисана књига "Дајем себи за право" у Шамцу

ШАМАЦ - Збирка пјесама ауторке Анђелке Милићевић "Дајем себи за право" промовисана је у Шамцу, а пјесникиња је поручила да сви треба више да помажу једни другима и да се воле јер само љубав и подршка омогућава напредак.

Рецензент Алек Р. Перановић рекао је синоћ на промоцији у Центру за културу да се пјесникиња, која се на књижевној позорници појавила у зрелим годинама, својом поезијом не робује устаљеним шемама форме, нити стилске и изражајне омеђености. 

"Она пјева лако, уносећи у пјесме тему и мотиве који живот значе. НЈена поезија није ни васпитачка ни дужебрижничка, јер живот који ми живимо добио је нове оквире и треба га анализирати из нових углова", каже Перановић. 

Он каже да пјесникиња отворено говори о проблемима живота и проширује царство пјесме, не намећући рјешења, али сликајући живот у свим његовим димензијама. 

Аутор књиге Анђелка Милићевић да је дала себи за право да пише о истини о много чему, многима и о себи, из чега је и произашао наслов збирке. 

"Књига је настала као производ свега доживљеног. Имала сам више од 200 пјесама у фасикли, али их нисам објавила, писане су прије и то више нисам ја. Ово су све нове пјесме у њима сам ја и моја истина", каже Милићевићева. 

Ово је друга књига Милићевићеве, која је издата у тиражу од 300 примјерака и садржи 80 пјесама. 

НЈена прва књига "Глас моје душе" издата је у августу прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана