Промовисана едиција Шарени свет казивања 1-6 Јована Ђорђевића: Умјетност, историја и религија творци најљепших прича

Љ. А.
Промовисана едиција Шарени свет казивања 1-6 Јована Ђорђевића: Умјетност, историја и религија творци најљепших прича

Бијељина - Едиција "Шарени свет казивања 1-6" професора српског језика и књижевности Јована Ђорђевића промовисана је у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини.

- Приче у овим књигама настале су на основу прича испричаних у оквиру емисије "Жикина шареница" на Радио телевизији Србије. Говоре о историји, религији, умјетности и књижевности - рекао је Ђорђевић.

Осим о овој едицији, коју чини шест књига, аутор је говорио и о другим својим дјелима као што су "Тајна вековног блага", "Лепота вековног стварања" и о училима намијењеним основним школама.

- "Тајна вековног блага" је књига која говори о хармонији, док је "Лепота вековног стварања" прича о историји људског духа. Путујући и дружећи се са људима кроз послове које обављам много тога сам запазио и записао, а касније сам то објавио у својим књигама - каже Ђорђевић.

Свестран у послу који обавља планира да пише још дуго, а овој едицији додаће још двије књиге. Ђорђевић је оснивач издавачке куће "Златна књига", која је објавила низ едукативних издања намијењених дјеци, те издавачке куће "Звездана прашина", у којој објављује своје књиге.

Организатор је и реализатор дјечјих програма и излета "Упознајмо Србију", оснивач Школе бонтона те организатор програма популарне науке. Један је од 43 аутора књиге путописа "Корак исписан пером".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана