Промовисана аутобиографија Нелета Карајлића: Прича о људима са сарајевског асфалта

Nezavisne.com
Промовисана аутобиографија Нелета Карајлића: Прича о људима са сарајевског асфалта

Онај ко мисли да напише аутобиографију треба то да учини оног тренутка када га живот први пут опече и када почне да мисли, рекао је Ненад Јанковић, познатији као Неле Карајлић, на промоцији његове књиге "Фајронт у Сарајеву", која је одржана у четвртак навече у Београду.

Аутобиографија фронтмена бивше сарајевске роцк групе "Забрањено пушење" прича је о одрастању, сарајевској раји и једној од најоригиналнијих икона бивше Југославије.

"И након хиљада концерата, на стотине турнеја и једног срчаног удара, многобројни поштоваоци лика, дјела, гласа и стаса овог јединственог метеора на небу југословенског роцк анд ролла најзад су добили оно што су заслужили", наводи Издавачка кућа "Лагуна" под чијим је окриљем и издато ово дјело.

"Др Неле Карајлић је један од инсајдера још неиспричане приче о Југославији, која је цијела играла роцк анд ролл, чак и у недељи кад је отиш'о Хасе и када је црк'о маршал и када нам се женио Вукота", наводе представници ове издавачке куће.

На промоцији у Београду је поручено да је "Фајронт у Сарајеву" један од оних роцк концерата на којима је Карајлић са себе скинуо све, бацио се међу рају и оставио на стејџу и посљедњу кап свог кошевског зноја.

Говорећи о разлозима зашто је написао књигу, фронтмен култног састава "Забрањено пушење" навео је да му никад ништа теже није било од писања.

"Нема већег амбиса од празног листа папира који мораш смислено испунити. Касније, када ме је пошло писање, осјетио сам узбуђење слично ономе какво је било када сам скакао по бинама региона", рекао је Карајлић.

Унутар корица "Фајронта у Сарајеву" сазнаћете неке од детаља неопходних да у потпуности схватите ко су били, или ко су данас, Сарајлије без чијих имена, стваралаштва и каријера, Сарајево не бисмо памтили ни по чему другом до по Сарајевском атентату.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана