Промовисана аудио књига поема Удари мора Даре Секулић

Срна
Промовисана аудио књига поема Удари мора Даре Секулић

Источно Сарајево - У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је промовисана аудио књига поема "Удари мора" Даре Секулић у издању Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске и продукцији Форум театра Источно Сарајево.

"Читавог живота сам, на неки начин, сарађивала са слијепим јер живим са једним оком читав живот и лијечила се по клиникама и одмаралиштима. У основи ова аудио књига је дјело директора Желимира Радиновића који води Специјалну библиотеку у Бањалуци која издаје књижевност за слијепа и слабовида лица", рекла је Секулићева.


Она је захвалила Радиновићу због чињенице да је поема "Удари мора" постала дио ове библиотеке што ће омогућити и слијепим и слабовидим лицима да уживају у звучном доживљају поезије, те директору Форум театра Витомиру Митрићу који је организатор вечерашње промоције овог аудио издања.

Наратор поеме Александра Митић Штифанић изразила је задовољство што у оваквом издању има част да говори стихове Даре Секулић.

"Ријеч је о првом издању поезије Даре Секулић као аудио књиге. Било је чаробно радити и стварати једну врсту надограђене аудио књиге јер су укључени и музика и звучни ефекти. Корисници ове ауди књиге неће, дакле, само уживати у изговореним стиховима већ и имати доживљај атмосфере коју носи поезија Даре Секулић", рекла је Штифанићева.

Радиновић је рекао да ће након промоције услиједити и дистрибуција ове аудио књиге по удружењима и организацијама слијепих и слабовидих.

"За почетак ћемо омогућити да ова књига у оваквом формату буде доступна свим који желе да је чују. Сама књига је урађена на необичан начин када је ријеч о овој врсти издавачке дјелатности јер у позадини има музику. Иако слијепи људи не воле да чују шумове, усудио бих се рећи да је ово изванредно остварење", рекао је Радиновић.

Он је захвалио Форум театру Источно Сарајево и Александри Митић Штифанић, која је прочитала дјело тако да у њему неће уживати само слијепа лица.

"За Специјалну библиотеку за слијепа и слабовида лица 2016. година је јубиларана јер обиљежава 10 година постојања. Пожељели смо да то учинимо у 10 различитих градова и у сарадњи са позориштима, матичним и Народном библиотеком, невладиним организацијама да изнесемо по један културни догађај који ће за циљ имати промоцију живота и књижевности", додао је Радиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана