Промовисан стрип са 22 приче Бранка Ћопића

Срна
Промовисан стрип са 22 приче Бранка Ћопића

Удружење стрип аутора и обожавалаца стрипа Републике Српске "Девета димензија" представило је на Сајму књига у Београду своје издање "Стриповијетке - Бранко Ћопић".

Предсједник овог удружења Зоран Пејић је тим поводом рекао новинарима да су ове године на Сајму књига представљене "Стриповјетке", односно 22 приче писца Бранка Ћопића у стрипу.

"Овај стрип је објављен прије пет дана и садржи 22 стрипа и илустроване 22 Ћопићеве приче, а одзив је фантастичан", навео је Пејић, додајући да су стрип приче отворене са "Јежевом кућицом".

Он је рекао да је Ћопић као писац фантастичан и захвалан за илустровање и бављење стрипом.

"Имали смо фантастичан одзив наших цртача. Они су сами бирали које приче ће да илуструју", рекао је Пејић.

Он је додао да су, осим стрипова, ту и три текста која се баве Ћопићевом биографијом, приказом стрипова који су објављени, а ту је и један занимљив рад глумца, музичара, сценаристе и режисера Николе Пејаковића Коље о теми Бранка Ћопића.

Насловну страну је радио стрип цртач из Београда Алекса Гајић, а стрипови се могу наћи у стрипарницама широм Републике Српске.

Пејић је на промоцији на штанду Републике Српске рекао да од оснивања 2012. године ово удружење учествује на Сајму књига, те подсјетио да је прво издање стрипа било Петар Кочић у стрипу, друго Алекса Шантић у стрипу, а ово треће Бранко Ћопић у стрипу.

Он је додао да је Пејаковић, који је велики љубитељ стрипа, написао "Измишљену причу" која је смјештена на сам крај стрипованих прича Бранка Ћопића.

Даљи пут су промоције широм Републике Српске гдје је велика потражња, док се у Србији може купити у стрипарници "Алан Форд" на Новом Београду.

Он је додао да ће се појавити ускоро и Петар Кочић у стрипу на кинеском језику.

На самом издању су учествовали цртачи из Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана