Промовисан роман Сиви капут Михајла Орловића

Срна
Промовисан роман Сиви капут Михајла Орловића

Козарска Дубица - У Народној библиотеци у Козарској Дубици промовисан је роман "Сиви капут" аутора Михајла Орловића, српског књижевника и новинара који је до сада објавио више од 20 књига, романа, пјесама и прича.

Роман "Сиви капут" или Хроника једног сјећања говори о ауторовом дјетињству и о мајци коју није упознао, а за коју га вежу само сјећања на сиви капут и топлину коју би осјећао испод тог капута.


"Овај роман је мала авантура једног дјечака, у који је уткана прича мог дјетињства, а начин писања је веома занимљив", рекао је Орловић и додао да је ово дјело припремао цијели живот, а ставио на папир тек прије двије године.

Орловић је додао да је роман изузетно добро прихваћен код читалачке публике, те да је прошле године награђен првим мјестом на конкурсу издавачког предузећа Арте у Београду.

О роману "Сиви капут" публици у Народној библиотеци синоћ је говорио и публициста Богдан Ристић.

Директор Народне библиотеке у Козарској Дубици Данијела Балабан изјавила је да је Орловић познато лице са малих екрана који је, поред новинарства, веома успјешан у књижевности.

Она је истакла библиотека у Козарској Дубици има вјерну публику на књижевним вечерима за коју ће и наредног мјесеца организовати дружење са писцима.

Орловић је и познати новинар, аутор бројних документарних филмова и репортажа, а тренутно ради на свом новом роману под називом "Вртлог".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана