Промотивну акцију учлањења искористило 290 Зворничана

Срна
Foto: википедиа

ЗВОРНИК- У Народну библиотеку Зворник учланило се 290 суграђана у промотивној празничној акцији, рекла је данас директор зворничке Народне библиотеке и музејске збирке Нега Стјепановић.

Истичући да то није стваран број јер готово свака породица користи једну чланску карту, па корисника има много више, Стјепановићева је навела да су Зворничани у овој акцији могли да се учлане по цијени од три до 10 КМ, у зависности од старосне структуре.

Она је додала да је промотивна акција учлањења трајала од 21. децембра до 31. јануара.

Према њеним ријечима, у Народној библиотеци редовна годишња чланарина износи 15 КМ и важи од датума издавања.

"Зворничанима је омогућено да се, уколико им овај износ не одговара, упишу по промотивним цијенама у току године. Сличне акције организују се и када се обиљежавају значајни датуми као што су Међународни дан књиге и Недјеља дјетета", рекла је Стјепановићева.

Она је нагласила да у овој установи настоје да обезбиједе нове наслове, али и обавезну школску лектиру за ученике основних и средњих школа.

Стјепановићева је истакла да су у овој установи прошле године, закључно са 31. децембром, била уписана 1.282 члана којима је на располагању било више од 1.000 књига из књижног фонда Библиотеке и подручног одјељења у Роћевићу.

"Народна библиотека организује и различите радионице, промоције књига и друге догађаје током цијеле године", рекла је она и додала да ће сутра, поводом Међународног дана читања наглас, бити организована "Читаоница у читаоници".

Стјепановићева је рекла да је од данас Народна библиотека организовала четвородневну акцију подјеле летака "Како да читате дјетету?".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана