Промоција романа Дамира Каракаша вечерас у Банском двору: “Окретиште” пред Бањалучанима

М. М.
Промоција романа Дамира Каракаша вечерас у Банском двору: “Окретиште” пред Бањалучанима

БАЊАЛУКА - Роман “Окретиште” књижевника Дамира Каракаша вечерас ће бити промовисан у Вијећници културног центра Бански двор.

“Окретиште” је ауторов најинтимнији роман до сада, у којем се он суочава с траумом послије напада којег је једва преживио.

- Али шта значи за литературу овакав трауматичан догађај, најгори дан у моме животу? Неко може да преживи пад из авиона, па опет да напише лош роман, а неко може да гледа муху на прозорском стаклу, па да напише одличан роман. Оно што никако нисам хтио јесте то да пишем о некаквој црној хроници или о томе како писац плива у језеру крви, јер за мене је књижевност увијек била језик, а не описивање догађаја. Има у роману и једна реченица Петера Хандкеа, из романа “Несрећа без жеља”, која ми је била важна у писању “Окретишта”, а гласи “Касније ћу о свему овоме тачније писати” - рекао је Каракаш за “Глас” у сусрет промоцији говорећи о свом роману.

Промоција почиње у 19 часова, а организује је Удружење за промоцију и популаризацију књижевности “Императив” у сарадњи са Банским двором - Културним центром.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана