Промоција књиге Срђана Ваљаревића вечерас у Бањалуци: “Фриц и Добрила” у Банском двору

М. М.
Промоција књиге Срђана Ваљаревића вечерас у Бањалуци: “Фриц и Добрила” у Банском двору

БАЊАЛУКА - Збирка прича “Фриц и Добила” књижевника Срђана Ваљаревића вечерас ће бити промовисана у вијећници Банског двора у Бањалуци.

Књига “Фриц и Добрила” је збирка коју је Ваљаревић објавио након неколико година паузе. Представља скуп његових колумни објављиваних у “Недељнику”, а приказује свакодневни живот једне породице кроз различите приче и догађаје.

Фриц (којем је раније име било Гојко), Добила и њихов син Мате након двадесетак година проведених у Швајцарској вратили су се у отаџбину, у Србију, гдје живе у Београду.

Њихова свакодневица одвија се у стану на Коњарнику, гдје углавном причају међусобно. У јеку пандемије вируса корона они се друже са комшијама, а у њиховим свакодневним, наизглед обичним разговорима, проговарају о истинама о друштву, свијету, политичким догађајима, те о великим и малим истинама с којима живе.

- Иако се наизглед свашта дешава, не мења се много живот у Србији последњих деценија, можда и дуже. И још кад се на то гледа из перспективе једне породице, ствари обећавају једино ако се игнорише тзв. “стварни” свет, стварањем неког свог света. И још ако се фанатично држите тога, на начин на који се Фриц и Добрила и Мате доследно држе, тек је онда јасно да решења нема и да га не може ни бити. И да то уопште није тако трагично, напротив - навео је Ваљаревић о својој књизи.

Промоција почиње у 19 часова, а организује је Удружење за промоцију и популаризацију књижевности “Императив” у сарадњи са Банским двором.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана