Признање за филм Споменик Мајклу Џексону на фестивалу у Русији

Александра Маџар
Признање за филм Споменик Мајклу Џексону на фестивалу у Русији

Београд - Филм "Споменик Мајклу Џексону" сценаристе и редитеља Дарка Лунгулова освојио је награду за најбољи сценарио на фестивалу "Воицес" у Русији, који је свечано затворен у граду Вологда.

Интернационални жири засједао је у саставу Герард Кравцик, француски редитељ, Нана Ђорјаџе, грузијски редитељ, Сергеј Шолохов, филмски критичар из Русије и Наум Клеиман, руски историчар филма.

Ово је осма по реду интернационална награда за филм "Споменик Мајклу Џексону".

HBO - источна Европа недавно је откупио права за емитовање филма и од овог викенда "Споменик Мајклу Џексону" се емитује на HBO каналу у Пољској, а ускоро и на HBO каналима широм источне Европе.

Сљедећи фестивал на којем ће филм бити приказан 22. и 24. јула биће одржан у САД у оквиру фестивала "Индџ фестивал" у Индијанаполису, у програму Кинематографија свијета.

Екипа филма предвођена Дарком Лунгуловим, Борисом Миливојевићем, Наташом Тапушковић, Драганом Бјелогрлићем, Љубомиром Бандовићем у овој слатко-горкој, али и духовитој љубавној драму освојила је и домаћу публику.

Насловна улога, као што је већ познато повјерена је Борису Миливојевићу који покушава да брак сачува од пропасти, али и мјесто у којем живи. Из тих разлога се одлучи да подигне споменик Мајклу Џексону.

- У транзицији смо између неких хероја које смо имали, али смо их избрисали, а нисмо добили нове, а онда се људи у тој транзицији на све начине довијају да себи створе хероје - рекао је Дарко Лунгулов.

И глумац Борис Миливојевић каже да је ово једна озбиљна тема гдје се један човјек бори за своје снове и самим тим чини добра многима.

- Имате кроз тог Мајкла Џексона симболизам и утопију и управо за то је везана та катарза која мислим да је ужасно важна - каже он.

Локална прича

- Ова трагикомедија само је наизглед локална прича. Иронија и социјални коментар показали су се као препознатљиви и ван граница ових простора - рекао је Дарко Лунгулов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана