Припреме за музичку чаролију

Ј. П.
Припреме за музичку чаролију

Музичари, који ће учествовати у "Рок симфонији" свакодневно се припремају за наступе у Банском двору, а једну од проба имали су и у бањалучком "Сити пабу" гдје су увјежбавали репертоар.

Колико је тешко уклопити 54 умјетника на сцени најбоље говоре детаљне пробе у "Сити пабу", који је у четвртак увече био резервисан само за њих. Идејни творац "Рок симфоније", гитариста бенда "Тупас мене", Драган Моцоња заједно са мноштвом младих умјетника, увјежбавао је нумере познатих рокенрол група, као што су "Gans ' Росес", "Queen", "Лед Цепелин", а неколицина присутних на проби уживала је у новим звуцима, које су произвели ови млади ентузијасти.

- Веома је тешко наћи адекватан простор за пробе, јер нас има много. Да не говорим колики је процес да се толико нас уклопи у извођењу неке нумере. Ове припреме су јако захтјевне и молимо се Богу да све протекне како треба - рекао је Моцоња.

Уз диригентску палицу Бранке Радошевић-Митровић, млади умјетници су до ситница увјежбавали репертоар, а проба је потрајала више од три сата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана