Приједорчани са нестрпљењем очекују нове филмове у мултиплексу Козара

Снежана Тасић
Приједорчани са нестрпљењем очекују нове филмове у мултиплексу Козара

Приједор - Без обзира на чињеницу да већина Приједорчана има могућност да путем савремене технологије погледа најновија филмска остварења и прије него што она дођу у биоскопе, ипак по ријечима многих још увијек је посебан догађај када се неки филм погледа на великом платну.

Директор Центра за приказивање филмова Сафира Карахоџић истиче да се то посебно односи на филмове који су снимани у 3D технологији и врхунска филмска остварења као што је франшиза о Џејмсу Бонду коју су током прошле године многи жељели да погледају на великом платну.

- Чини ми се да многи тада имају осјећај да су дио оних љубитеља филмова који са црвеног тепиха улазе у биоскопску салу и буду дио тог спектакла премијерно изведеног у свјетским метрополама - казала је Карахоџићева.

За све оне који обожавају да се удобно смјесте у биоскопску столицу са кокицама у рукама,  Карахоџићева је најавила да ће у овог години имати прилику да погледају нови филм Квентина Тарантина "Подлих осам" потом филм "Повратник" за који су  "Златни глобус" добили режисер Алехандро Гонзалес и глумац Леонардо Дикаприо, те комедију браће Коен "Аве, Цезаре!" која ће отворити овогодишње Берлинале и наставак филма "Дан независности".

- Велико је интересовање за Тарантином филм, као и увијек када је он у питању. Награђивани филмови привлаче публику у биоскоп - додала  је она.

За млађу публику, како каже, у овој години планирано је приказивање филмова "Бетмен против Супермена", инспирисан цртаним филмом из 1967. године, 3D филм "Књига о џунгли", као и пети дио анимираног филма "Ледено доба".

Карахоџићева се осврнула и на посјећеност приједорског биоскопа "Козара" у 2015. години.

- Више од 23.000 посјетилаца прошло је кроз нашу салу и тиме смо веома задовољни. У години која је иза нас приказали смо 111 филмова, 752 пројекције, а оно што охрабрује је да сада сваки филмски наслов има своју одређену публику, а не само поједини како је то било ранијих година - рекла је Карахоџићева.

Међу приказаним филмовима било је 69 наслова холивудске продукције, 23 цртана филма, 10 домаћих и девет европских остварења.

- Током 2015. године организовано је пет ревија филмова, и то двије посвећене анимираном филму, једна домаћем, те Седмица њемачког филма у сарадњи са Гете институтом из Сарајева - подсјетила је Карахоџићева.

Најгледанији филмови

- На љествици најгледанијих остварења прва три мјеста заузимају филмови "Бићемо прваци света" који је погледао 1.999 гледалаца, затим "50 нијанси сиве" за који је улазницу купило  1.529 гледалаца и "Пети лептир" који је погледало 1.206 заљубљеника у седму умјетност - казала је Сафира Карахоџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана