Приједор у ША бојама од 27. јула – бесплатни умјетнички садржаји претходница ША Фесту

ГС
Приједор у ША бојама од 27. јула – бесплатни умјетнички садржаји претходница ША Фесту

ПРИЈЕДОР - И ове године увертира за ША Фест је ША улица. Бесплатни умјетнички садржаји одржаће се на три локације у главној улици и пјешачкој зони у Приједору 27. и 28. јула 2022. године.

На великом тргу испред Патрије биће постављена позорница Театар трга којег 27. јула  у 21.00 часова, отвара Зијах Соколовић са представом „Међуигре 0-24". 

Већ сљедећи дан, 28.07. на позорницу излазе глумци ГП Јазавац из Бањалуке са својом представом „Не играј на Енглезе". 

На малом градском тргу смјестио се "Ел Дорас". Водећи бендови овог музичког стејџа су Функционери који ће се публици представити 27. јула и Drumbooty који ће својом енергијом разиграти приједорчане и све оне који 28. јула дођу у град на Сани.

Добро познати умјетнички кутак ША улице смјестиће се унутар и испред Галерије „Сретен Стојановић". Никола Заклан, академски сликар који прати ША Фест од 2018. године радећи своје посебне радове на стејџу Љетне баште, ове године припрема продајну изложбу радова насталих на ША Фесту 2018. и 2019. године. 

Изложба  ове јединствене хронологије једног фестивала биће отворена од 20. јула до 02. августа.

Испред Галерије, у Арт кутку, 27. и 28. јула, Никола ће са својим сарадницима и првом ША стипендисткињом Дајаном Недић, радити са пролазницима и дјецом на посебном умјетничком раду. Бићемо свједоци али и актери настајања умјетничког дјела. 

Подсјећамо, све ово је претходница ША Фест садржајима на којима између осталих 29. и 30. јула у Приједору слушамо: Констракту, Хладно пиво, Горана Барета и Мајке, Елементал, Рамба Амадеуса, Sunshine, E-Play, Прти БГ, Сајси МЦ, Уто Карема, Валентина Канзианија, Методи Христова, Дејана Милићевића, Марка Настића, Леу Добричић, Иниса, Woodija, Данијела Кевића и друге.   

Поред ноћне журке на два велика стејџа посјетиоци ће у току фестивала моћи уживати и у бесплатним дневним, музичким, умјетничким и едукативним садржајима на Ривер стејџу са сјајним ДиЏејевима и Антистрес зони уз промоције и радионице које ће држати Реми (Елементал), Др. Фриц (КУД Идијоти), Рамбо (Рамбо Амадеус) и остали.  

ША Фест прати сјајна продукција, а подршку умјетности ове године дали су: Град Приједор, Министарство трговине и туризма РС, Туристичка организација Приједор, Митал, Аустронет, Јелен пиво, Beck's, Вивиа, Rooster, Тропик и Addikoо банка – банка партнер Фестивала. 

За више информација посјетите www.shafest.com ili ŠA Fest FB страницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана