Приједор: Седам нових умјетничких дјела у природи

Агенције
Приједор: Седам нових умјетничких дјела у природи

Приједор - Шеста радионица умјетности у природи “АрсКозара”, одржана на Козари у организацији удружења визуелних умјетника “Тач.ка”, изњедрила је шест нових инсталација у простору сачињених од природних материјала, преносе агенције.

За учешће на јединственој изложби у региону, посвећеној ленд-арту и умјетности у природи, путем међународног конкурса 38 аутора из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Њемачке и Француске пријавило је 35 пројеката, од којих је жири изабрао осам радова 11 аутора.

- Од тих одабраних радова реализовано је седам, и то шест поставки и један теоретски – “Козарачка секција” Тамаре Ђорђевић, Бојане Таминџије и Душана Маринковића, док се аутори једног од изабраних радова нису појавили на Козари - рекао је координатор пројекта Немања Чађо.

Тако је Козара од данас богатија за умјетничка дјела Горана Чупића, Миодрага Јовића, Сање Томашевић, Владимира Бјеличића, Данијеле Цвјетан и Милоша Вучићевића.

У пратећем програму реализован је умјетнички пројекат “Лавиринт” аутора Немање Чађе и Игора Совиља у близини хотела “Монумент” на Мраковици.

- У току ове седмице планирамо да поставимо путоказе и обиљежимо локације на којима се налазе поставке настале на овогодишњој, али и на претходним радионицама”, најавио је Чађо.

Генерални покровитељ “АрсКозаре” је Министарство просвјете и културе Републике Српске, а партнери су и њемачка организација СХЛ и италијанско Удружење “Пројект Приједор”.

Група визуелних умјетника “Тач.ка” основана је у Приједору 2007. године и има за циљ подстицање субверзивне умјетничке сцене у односу на актуелне сцене у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана