Приједор: Руку на срце Ненада Грујичића за публику

С. Та.
Приједор: Руку на срце Ненада Грујичића за публику

Приједор - Моје бављење књижевношћу је мисија у коју дубоко верујем и која, сматрам, доноси конкретна дела и резултате.

Ријечи су Ненада Грујичића, истакнутог српског пјесника, есејисте, полемичара, књижевног критичара  и директора "Бранковог кола" из Сремских Карловаца који је у Приједору промовисао своју нову књигу "Руку на срце".

Аутор је обраћајући се присутној публици истакао да није случајно што је  ово прва промоција његове најновије књиге у Приједору.

- Увек се осећам изузетно надахнуто у овом граду своје ране младости и нарочито ми импонује када нова књига буде промовисана баш у Приједору, и ево ова нова књига у издању "Службеног гласника" из Београда промовисана је прво у овом граду, а тек онда ће бити у Новом Саду и Београду што схватам као меру једне посебне одговорности јер се у завичају срце отвара на другачији начин - казао је Грујичић.

Он је додао да књига садржи његове текстове објављене у посљедње три деценије у културним додацима листова "Политика", "Вечерње новости", "Глас Српске", затим у "Летопису Матице Српске", "Књижевним новинама", "Књижевној речи", "Пољима"  и многим другим часописима и листовима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана