Приједор: Премијерно одиграна Гогољева Женидба

Срна
Приједор: Премијерно одиграна Гогољева Женидба

Приједор - Ансамбл Позоришта Приједор премијерно је одиграо представу "Женидба" Николаја Васиљевича Гогоља, режисера Снежане Удицки и драматурга Дарка Цвијетића.

Директор позоришта Зоран Барош синоћ је након премијере изјавио да је, судећи према реакцијама публике, урађен добар посао ако се има у виду да је представа рађена са јако младом екипом и двоје студената са четврте године Академије умјетности у Бањалуци.


"Ово је чврсто урађена представа са добром подјелом улога и ентузијазмом младих људи да на сцени покажу све оно што су до сада научили", рекао је Барош.

Гостујући редитељ Снежана Удицки истакла је да јој је боравак у Приједору и рад са овим ансамблом било сјајно и срдачно искуство.

"Овом представом смо показали мало другачије читање Гогоља јер сматрам да је 200 година након настанка овог дјела требало да се прикаже нека актуелност. Аплауз је показао да је публика добро реаговала и показала да је ово комедија која има смисла, а да је Гогољ на овај начин поново рођен у Приједору јер је ово његово прво извођење у овом граду", рекла је Удицки.

У представи је као дио ансамбла наступио и Нусмир Мухаремовић, глумац Босанског народног позоришта из Зенице.

"За Гогоља кажу да је смисао доводио до бесмисла и овај текст је он назвао невероватним догађај у два чина. Ми смо направили један жанровски микс који је резултирао одличном представом и надам се да ово није моја посљедња сарадња са овом позоришном кућом, која је била одлична", рекао је Мухаремовић.

Чланица Драмског студија "Живко Десница" из Приједора Татјана Бињаш истакла је да је представа компликована и да није било лако израдити њен лик.

"Ово је мој хоби, али се кад год имам прилику трудим да овај посао одрадим најбоље што могу. Овог пута сам имала сјајног партнера у Нусмиру и надам се да смо одрадили добар посао", навела је Бињашева.

У представи играју и Синиша Вучићевић, Мирела Предојевић, Ведран Марчета, Ена Радовановић, Деан Батоз, Срђан Књегињић, Борис Томић и Маја Брдар.

Сценографију и графички дизајн потписује Владимир Вања Влачина, костимографију Јелена Карановић Видовић, а музику Небојша Алексић. Сценски покрет радио је Слободан Перишић, глумац и режисер који је у Позоришту Приједор раније радио представу "Вечера будала".

Ријеч је о петој премијери у 63. сезони Позоришта Приједор чија је прва репериза заказана већ за понедјељак, 4. април, у 20.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана