Приједор: Премијерно изведена представа Бунар

Срна
Приједор: Премијерно изведена представа Бунар

Приједор - Позориште Приједор премијерно је извело представу "Бунар" према тексту Радмиле Смиљанић, у режији Дарка Цвијетића.

Породична драма између мајке, сина Милоша који се из рата враћа без ногу и снаје Јасмине која не успијева да затрудни, смјештена је у српско село, али проблематичан однос свекрве и снаје надјачава проблем мјешовитог брака.

Режисер Дарко Цвијетић рекао је да је врло задовољан и да је игра била врхунска.

"Ови људи су из себе вечерас извукли велики глумачки капацитет за који можда нису ни знали да га посједују", рекао је Цвијетић новинарима у Приједору након синоћње премијере.

Он је нагласио да је приједорски ансамбл добио нови глумачки квалитет у Срђану Књегињићу који је успијевао да буде равноправан партнер Злати Когелник, што је подухват вриједан академије и он ће дипломирати овом представом.

Глумица Злата Когелник рекла је да је породична драма приказана у представи "Бунар" свакодневица.

"Прича свекрва-снаха толико је животна. Ја знам хиљаду оваквих судбина. Јако је видљива љубав двоје младих и шта све трпе, а нормално је да се у оваквим породичним заједницама мајка боји да ће остати сама и онда због тог страха ради неправду", навела је Когелникова.

Она је истакла да су јој осјећања након премијере помијешана и да је публика дивно реаговала, тражећи себи одушка на појединим мјестима јер је драму прилично тешко гледати.

Глумица Сабина Халиловић, која игра лик снаје Јасмине, рекла је да је ово љубавна прича у којој се сам простор и околности мијешају у Јасминин живот и брак и нарушавају јој све то.

"Мислим да је ово прича свекрва-снаха, без обзира на мјешовити брак, и да таквих случајева има много", додала је Халиловићева.

Она каже да јој је било задовољство поново радити са Дарком Цвијетићем, а поготово са Златом Когелник.

"То је глумачка величина од које се и даље учи и од које ми почетници имамо страх и трему, али захваљујући њеној срдачности и помоћи и ми млади глумци смо успјели направити, надам се, добре улоге. То ће процијенити публика", рекла је Халиловићева.

Лик сина Милоша игра Срђан Књегињић, удовицу Смиљу, коју мајка доводи у кућу да би отјерала снају Јасмину, игра Мирела Предојевић и врача, којег мајка плаћа да ради прљаве послове како би сина задржала уз себе, Деан Батоз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана